fbpx

Beyond Reiki

En kurs för djupare tekniker och komplement till Reiki och energiarbete

 

Den här kursen är en förfrågan från mina elever. Då jag är verksam och utbildad i flera olika områden brukar jag självklart komplettera med de olika tekniker jag har i verktygslådan i mitt arbete med Reiki och energi.

Det här är kurs där man får lära sig djupare tekniker och komplement för healingarbete på fysisk, själslig och andlig nivå.

Kursen riktar sig till dig som använder dig av någon form av healingmetod, för eget bruk och personlig utveckling, eller för att hjälpa andra. Det kan vara Reiki, eller någon annan metod, eller om du jobbar intuitivt och är självlärd. Energy is energy! 

Kursens innehåll:

Healing med eteriska oljor, på fysisk, själslig och andlig nivå.
Säkerhet, hantering, användningsområden.

Använda tarot- och orakelkort för att få en djupare bild och förståelse av blockeringar, problem och hitta lösningar och vägar för att komma framåt.

Kristaller – användningsområden, chakrabalansering, programmering av kristaller

Guidade helande meditationer för kontakt med ditt högre jag, bjuda in och få hjälp av guider.

Kurslitteratur

Diplom

Tillgång till slutet Reiki-forum på facebook efter kursen 

Förkunskaper:

Tidigare kurs i Reiki, ett eller flera steg, eller någon annan form av healing eller annan erfarenhet av energiarbete. Vi kommer att röra oss utanför boxen där vi satt etikett på olika saker och utgå ifrån energierna. 

 

Helgkurs

Gå en helgkurs med spännande möten, mycket energier, frågor, diskussioner - och fika såklart! Kurserna hålls på vårt mysiga utbildningscenter i centrala Katrineholm. Efter många önskemål från deltagare är nu kursen 3 dagar, så att man har gott om utrymme både för frågor och diskussioner, och omfattande djupdykning i det praktiska arbetet.

Tiderna är fredag 13-18, lördag och söndag 9-16

Nytt från 2024:

Efter ytterligare  samrådan med mina deltagare har jag nu ett maxantal på 6 deltagare på mina Reikiutbildningar.  En mer exklusiv kurs med andra ord.

 

Allmänt att veta:

Fika, frukt och snacks ingår, kök att värma medhavd mat finns, och det finns många matställen i närheten av kurslokalen.

Förkunskaper:

Inga, ett öppet sinne!

Vad du behöver ha med dig:

Papper och penna, ha gärna bekväma kläder som lämpar sig för att ge och ta emot behandling.

Adress:

Reikiakademin, utbildningscenter för energiarbete. Drottninggatan 7, Katrineholm.

Pris:

4 300 kr inkl moms, du köper kursen i webbshopen och kan välja att betala med Swish eller med kort eller faktura hos Payson, där du också kan välja att dela upp beloppet.

 

I priset ingår:

  • Kursmaterial i form av ett gediget kompendium med innehållet och övningarna i kursen.
  • Fika, frukt, nötter, snacks
  • Tillgång till slutet forum på Facebook för deltagare som gått Reiki för Åsa där man kan ställa frågor, diskutera.

Datum:

12-14 januari 2024

8-10 mars 2024

31 maj - 2 juni 2024

 

Webbkurs

Jobba i den takt som passar dig och ditt liv i övrigt med en webbkurs. Kursen består av texter, bilder, filmer, ljud och material för nedladdning.

Du har tillgång till en sluten facebookgrupp som forum där du kan kommunicera med mig och andra under och efter kursen.

 

Datum:

Löpande kursstart, du loggar in i webbshoppen och betalar så har du tillgång till kursen direkt.

 Pris:

2 300 kr inkl moms

Köp kursen via knappen nedan >>

Vad är Reiki?

Reiki är det japanska ordet för healing. Det vi i väst generellt menar med Reiki är en gammal buddistisk tradition som återupptäcktes av den japan vid namn Usui Mikao för 100 år sedan. Han förde sina kunskaper vidare, och de har idag spridits över hela världen och har flera miljoner användare.

Reiki är inte knutet till en speciell religion, kultur eller livsåskådning, utan är helt enket en metod för att känna av och använda den livsenergi som allting i grund och botten består av. Dels för att jobba med sig själv, sin själsliga utveckling, sitt sätt att se på och förhålla sig till sin omgivning utifrån ett kärleksfullt och konstruktivt perspektiv, det är det främsta och viktigaste arbetet med Reiki. Men också att hjälpa andra med samma sak genom att ge behandlingar, då man är en kanal för energin.

Vad är skillnaden mot andra healingmetoder?

Varför jag valt att arbeta med just Reiki är för att det är en metod som är spridd över hela världen och används av  många miljoner människor. Det innebär inte att Reiki är bättre än någon annan form av healing, energi är energi, same sh*t different name säger jag när det bråkas om vilken form som är den bästa. Det jag gillar med Reiki är att det finns ett system att utgå ifrån när man skall lära sig. Det finns en färdig form, och följer man den blir det rätt! Och det gör att precis alla som vill kan lära sig och upptäcka att det faktiskt fungerar!  Och eftersom som tidigare nämnts flera miljoner utövar Reiki världen runt kan det ju knappast bara vara inbillning, man har mycket att luta sig emot.

Vem skall lära sig Reiki?

ALLA såklart, säger ju jag! Den man börjar med att jobba med är sig själv. Man blir medveten om tankemönster som inte är så kärleksfulla mot en själv. Man möter sin omvärld på ett nytt sätt. Man förstår saker i ett nytt, större perspektiv. För vissa är det meningen att man enbart skall använda Reiki till egen utveckling. Det är långt ifrån alla som skall vara healers och ge andra människor behandlingar. Healing är så oändligt mycket mer än så. Ett leende, en varm klapp på axeln, några kärleksfulla eller uppmuntrande ord till någon.

hands healing

Healing - är inte det bara flum?

Beauty lies in the eyes of the beholder... Det är precis så flummigt som du väljer att se det, eller det mest naturliga som finns om du väljer att se det så. Den första healing vi får är när vi föds och läggs på mammas bröst. Vi har alla den helande förmågan naturligt, både människor och djur. Djuren är till skillnad från oss människor medvetna om att den finns (och är ständigt lika förundrade över att vi inte vet det).

Vetenskapliga bevis för att healing fungerar

Det finns forskning gjord med höga vetenskapliga bevisvärden som visar att healing fungerar. Man har stressat labbråttor med ljud och ljus så att de fått typiska stressymtom som är mätbara, förhöjda värden på stresshormoner, magsår, nedsatt immunförsvar, sår som inte läker etc. Man har sedan delat upp råttorna i grupper där en grupp fått healing, både på plats och på distans, man har haft en placebogrupp där man bara har fejkat och hållit händerna ovanför och en tredje grupp som inte fick någon behandling alls. Resultaten var slående. De råttor som fått healing uppvisade snart sänkta nivåer av stresshormoner, höjt immunförsvar, såren läkte och råttornas allmäntillstånd förbättrades avsevärt i förhållande till de andra grupperna. De här studierna publicerades i USA 2006 och 2008. (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18435597)

Samma studier gjordes här i Sverige tidigare...

Vad som är mer tankeväckande är att liknande studier gjordes på Karolinska Institutet på 90-talet. Men när resultaten stod klara svart på vitt, blev det "inbrott" på avdelningen och allt material och all  data försvann spårlöst över en natt. Trodde man, en av deltagarna hann bli varnad i sista sekund: "göm ditt material väl, och tala inte om det här med NÅGON!"

Hon gjorde som hon blivit tillsagd men valde sedan efter drygt 20 år att ta fram materialet och visa upp rapporterna. Gissa vilket resultat som stod att läsa där? Precis samma som i USA. Det var utan tvekan så, att healing fungerar, enligt vetenskapligt fastställda mätmetoder. Jättedålig intäktsmodell för en läkemedelsfabrikant, att man når samma effekt genom att lägga händerna på någon istället för att ta en tablett, men helt utan biverkningar och negativ påverkan på miljön, och som alla kan lära sig dessutom. Och vilka är det som bekostar forskning på KI? *host, host*
(https://newsvoice.se/2014/12/ki-morkade-statistiskt-sakerstalld-healing-forskning-artikelserie-och-videoinslag/)

Vill du lära dig Reiki erbjuder jag kurser i alla 3 nivåerna. Både på plats, framförallt i Stockholm, enstaka kurser i Katrineholm och alla 3 kurserna finns som distanskurser. Du hittar mer info under kurser.

Kontakta mig om du vill veta mer: info@reikiakademin.se

 

thumbs up

Reiki är coolt - lär dig Reiki!

 

Har du frågor om Reiki 1?