Åsa Elvegård

Vem är Åsa?

Jag gick min första Reikiutbildning 2005, och en ny värld öppnades! Det coola var att jag plötsligt insåg vad det var jag redan gjorde, det var som att äntligen få en manual på en apparat man meckat med länge och väl utan att riktigt ha kläm på vad och varför och hur den egentligen funkar.

Mina mediala färdigheter blev också plötsligt mer konkreta, jag blev medveten och kunde styra det som hände på ett helt annat sätt. Jag gick sedan alla tre steg i ganska rask takt och blev vad man kallar för ”ReikiMaster”. Men det betydde inte att jag var klar och kunde allt om Reiki, tvärtom, det var nu den verkliga resan började. Jag hade fått en grunduppsättning med verktyg som jag nu skulle lära mig förstå på ett djupare plan, lära mig använda, utveckla vidare och skaffa den enda riktigt sanna kunskapskällan: erfarenhet.

Utvecklingen tillsammans med Reiki

Efter flera års eget arbete som alternativterapeut på en naprapatklinik med behandlingar inom aromaterapi, massage, Reiki och akupressur började jag utbilda andra i Reiki genom att hålla kurser, och det är där jag själv håller mina kunskaper igång, fortsätter att utvecklas och får nya insikter och djup rikedom i mötena  med dom som valt att gå mina kurser, oavsett om det är fysiskt eller på distans.

Min målsättning är att sprida kunskapen om Reiki och energi på ett sätt som är lätt att ta till sig utan att det för den skull måste bli alltför abstrakt och flummigt. Fast det är inte så himlans lätt alla gånger, för alla som lärt sig slås med jämna mellanrum av att det är ju fullkomligt magiskt! Så en fot i vetenskapen och en fot i det blå är en träffande beskrivning 😉

Min bakgrund

Efter en bakgrund som konsult i databranschen sadlade jag i början av 2000-talet om och började jobba professionellt med hundar. I det arbetet väcktes på allvar intresset för alternativ- och komplementärmedicin när jag såg hur mycket man kunde göra för att hjälpa både hundar och ägare där vanliga träningsprogram gick bet. Det var också i det arbetet jag upptäckte att det i själva verket var energi jag jobbade med, oavsett alla studier i etologi. Jag såg att hundarna läste av mig och min energi, och jag insåg att de sände information till mig om hur de mådde, tyckte och tänkte och tog in det jag sände till dom. 

 

Mitt liv idag

Jag arbetar idag på heltid med ”energi” och håller utbildningar på plats och på distans. Jag är förutom Reiki Master utbildad hundpsykolog, aromaterapeut, akupressör TCM, cert. djurkommunikatör, klassisk djurhomeopat och jobbar med medial vägledning.  Det kan tyckas plottrigt, men jag har fascinerats av den gemensamma nämnaren som man betraktar i olika perspektiv i de olika lärorna – energi. Jag håller kurser i de olika ämnena, vill du veta mer om mig och mina utbildningar kan du gå till min hemsida: www.elvegard.se

Att ha en stor känslighet och förmåga att förnimma subtila saker kan vara både en gåva och en förbannelse, Stockholm på heltid kan vara onödigt krävande när man besitter sådana egenskaper. Så 2013 gick flyttlasset från Stockholm, till en fantastisk natur och miljö i Södermanland, norr om Flen och Katrineholm där jag nu bor med min brokiga, tokiga flock bestående av en man, Johan, två hundar, Kalle och Erland och 3 katter, Ozzy, Alice och Tussen. Och så jag.

Älskade Buse på bilden springer på de evigt gröna ängarna sedan några år.

Övriga fakta:

  • Passionerad matlagare
  • Supernördigt beroende av svåra korsord
  • Har barndomens humor kvar i tryggt förvar… till somligas förtret

 

 

Utbildningar inom hälsa och medialitet


Tarot

Ylva Trollstierna – Tarotakademin
2004
Anna-Lena Vikström
2005

Reiki 1
Anna-Lena Vikström
2005

Reiki 1, Reiki 2 och Master
Anna Sporring
2005 – 2006

Bach’s blomsterterapi
Eva Hällerstam
2005

Aromaterapi Grundkurs
Lena Losciale – Axelsons
2006

Diplomerad Aromaterapeut
Lena Losciale – Axelsons
2006-2007

Massage för husbehov
Martin Nilsson -Axelsons
2006

Örter och läkeväxter
Lena Losciale
2007

Basmedicin 
Axelsons
2007

Ekologisk Ansiktsbehandling
Lena Losciale –  Axelsons
2010

Diplomerad Akupressör – TCM
Christina Tydén – Svenska Akupressurskolan
2011-2012

Medium och medial utveckling
Vivi Linde – Mediala rummet
2013

Kanalisering
Vivi Linde – Mediala rummet
2014

Tarot- och orakelkort
Vivi Linde – Mediala rummet
2014

Cerifierad Djurkommunikatör
Pernilla Carlqvist – Djurharmoni
2014

Homeopatiska husapoteket
Irén Svennson-Nylén
2014

Homeopatiska akutmedel för djur
Theresia Henriksson
2017

Diplomerad klassisk djurhomeopat
Theresia Henriksson
2017-2018

Klassisk homeopati – seminarium
Gunnar Jansson
2018

Livet
Åsa Elvegård
1966 – …still confused, but on a higer level

Andra kurser Åsa håller

Djurkommunikation

Hur tar man emot och sänder information från djur med telepati? Något som djuren alltid kunnat, och vi egentligen kan innerst inne om vi bara öppnar upp och plockar fram förmågan igen.

Tarot- och orakelkort

Tarotkorten är fantastiska redskap för att förstå livet i ett större perspektiv, och för att få vägledning när vi kört fast, eller står vid ett vägskäl. Det är alltid vi som skapar vårt liv, men med hjälp av korten kan vi få en högre vägledning som hjälper oss i ett konsturktivt skapande.

Aromaterapi

Lär dig grunderna om hur eteriska oljor fungerar och hur man använder dom, skapar ett hemma-apotek och lär dig grundgreppen i en aromamassage för hemmabruk.

Medial utveckling

Vi är alla mediala, men har fått stänga ner vår naturliga förmåga med tiden. Väck dina gamla, slumrande kunskaper till liv igen, börja använda din intuition för att navigera i livet och hitta rätt på din, om än så slingriga, livsväg.

Medial vägledning

Jag erbjuder medial vägledning via telefon.

Pris:

  • 60 min, 600 kr inkl moms
  • 45 min, 450 kr inkl moms
  • 30 min, 300 kr inkl moms

Kontakta mig via formuläret nedan för tidsbokning.

Kontakt

Email

info@reikiakademin.se

Telefon

Har du frågor om kurser eller vill boka en tid för medial vägledning? Maila mig så bokar vi en telefontid.

Övrig verksamhet

Du hittar alla mina kurser och tjänster på: www.elvegard.se

Skicka ett meddelande till Åsa