fbpx

Djur

Kommunicera med djur

Om du lever med djur så kommunicerar du med dom, oavsett om du är medveten om det eller inte. Kommunikation är så mycket mer än bara ord, ord är bara människans sätt att formge och förmedla våra tankar, känslor – den energi vi upplever, i en strukturerad ljudform.

Forskaren och professorn Albert Mehrabians studier från 1967 gav upphov till den s.k. 7:38:55 principen. Den innebär ett ord uppfattas till 7 procent av sin faktiska betydelse, 38 procent av tonläget och 55 procent av kroppsspråk och ansiktsuttryck. Det här blir ju lite korthugget och kanske ofta taget ur sitt sammanhang, men det visar ändå på att orden som vi lägger så stor betydelse vid, kanske inte i alla sammanhang är så avgörande.

Våra domesticerade djur är ofta mästare på att läsa och tolka oss människor, tyvärr briljerar vi sällan med samma egenskap gentemot dom utan har istället en massa hitte-på-teorier där vi försöker förmänskliga dom eller tillskriva dom egenskaper som inte alls stämmer överens med verkligheten.

Som ett exempel har man alldeles nyligen från forskningshåll fastslagit att även djur faktiskt har känslor. Att teorin om det motsatta varit gällande så länge talar mer för att asperger och autism är ganska väl representerat bland forskare skulle jag vilja påstå. 😉

Alla vi som lever med djur kan vittna om att dom i allra högsta grad är varelser fulla av känslor!

När man kommunicerar med djur är det förutom det rent visuella vi sänder ut via röstläge och kroppsspråk, energi vi sänder till varandra och uppfattar – det vi kallar för telepati. Därför går det alldeles utmärkt att kommunicera på distans med andra ord. It´s all about energy you know – precis som allt annat! 😊 Inte konstigare än att vi kan ringa till någon i Kina. Man kopplar bara in sig på frekvensen. 

Det här är ingenting djuren behöver lära sig, det kan dom redan, det är vi människor som har glömt hur man gör. När vi levde som naturfolk var det här en självklar och nödvändig kunskap, och bland dom få naturfolk som finns kvar använder man det fortfarande för att kommunicera med grannstammar för att meddela en viktig händelse, eller om någon är ute på jakt och behöver hjälp t.ex.

 

 

Vad säger djuren?

Det kan vara väldigt olika. Djuren har en mer naturlig koppling till sitt högre jag än vi människor, så dom kan både delge tankar och känslor från deras ”jordejag”, den personlighet den är i sin kropp här på jorden, men kan också förmedla djupa kunskaper och insikter om livet och hur saker hänger ihop. Dom pratar ofta om väven – den väv vi alla och alla händelser sitter ihop i. Jag får ibland frågan var jag har lärt mig saker, mitt svar är: djuren. Dom är mina stora läromästare.

Vad dom talar om kan vara beroende av vem dom talar med har jag erfarit. Dom anpassar nivån efter personen helt enkelt.

 

 

Vad kan jag fråga djuret om?

Du kan egentligen fråga om det mesta. Som regel tycker djuren jag pratar med att det är rätt meningslöst att fråga om vad som är deras favoritleksak etc. Det vet ägaren redan, säger dom. Så att ha nån frågesport för att man vill se att det funkar är inte så meningsfullt vare sig för djuren eller mig. Men man kan ha stor hjälp av djurkommunikation för att hjälpa djuren att bli förstådda på olika sätt. Man kan hjälpa djur och ägare att förstå varandra bättre. 

Om man har köpt en utpräglad jakthund som sällskapshund löser man inte problemet med en stressad hund genom att låta en djurkommunikatör säga åt den att den inte får jaga, man får helt enkelt lägga manken till och hitta en vettig aktivering åt sin hund så att den får utlopp för sin energi på annat sätt. Så sorry, det funkar tyvärr inte med några sådana quick-fix. 

Det kan göra en stor skillnad för djuret att få bli sedd, att få berätta, precis som för oss människor.

Väldigt viktigt är att om ett djur berättar om något jobbigt den varit med om, så gör den det för att kunna släppa det, men vi människor hänger ofta upp oss och ältar det vilket gör att man identifierar djuret med det som hänt och gör det till ett offer. Och det är det sista dom vill. Av den anledningen vill heller inte alltid djuren prata om saker som varit jobbiga. Så är det något jobbigt, låt djuret få berätta så att dom kan släppa det, sen går man vidare och ser framåt. 

Man kan också få hjälp med hur djuret mår och hur det känns i kroppen. MEN – OBS, OBS, OBS: Det ersätter inte veterinärvård!

Misstänker du att ditt djur är sjukt skall du börja med att söka veterinär för en diagnos och eventuell behandling. Jag kan ibland hjälpa till att lokalisera en smärta som kan vara svår att se på röntgen eller förstå på annat sätt. Hästar har inte helt sällan ont i huvudet t.ex. Där handlar det som regel om att rätta till utrustning och människa så att djuret kan få röra sig mer naturligt och kanske hjälpa djuret bli av med spänningar och låsningar med hjälp av en massör/terapeut.

 

Åsas utbildningar och erfarenheter inom djur

 Djur har varit en stor kärlek och ett stort intresse sen barnsben, och jag har haft turen att växa upp i en familj som delar kärleken till djur. Jag har sen början på 2000-talet haft djur som yrke.

Jag är utbildad professionell hundtränare och hundpsykolog och har arbetat som lärare på dessa yrkesutbildningar. Det var i mitt arbete med att hjälpa missförstådda hundar och deras människor som jag blev varse om att jag tog in information från dom, och dom från mig, att jag konkret faktiskt kommunicerade med djuren.

Arbetet med hundar fick mig att bli intresserad av alternativmedicin som komplement eller ibland alternativ till träningen, och det var bland annat det som fick mig att lära mig Reiki, något jag naturligtvis använder till djur precis som till människor. Healing är helt naturligt för djuren, och det är som sagt dom som lärt mig det viktigaste inom ämnet.

Jag har arbetat som djursjukvårdare på djursjukhus en period.

Jag är utbildad klassisk djurhomeopat och certifierad djurkommunikatör.

Reiki till djur

Här är ett exempel på hur djur och healing är en superkombo.  En film med en superstressad hund som just kommit som omplacering till en vän, som jag skickade healing till. Om det funkar? Se själv. 😉

Boka tid

Du bokar tid via länken nedan, där kommer du till webbshopen där du betalar.  Maila en bild på ditt djur, minst en där ögonen syns, vad djuret heter och hur gammalt djuret är. Skriv gärna hur länge djuret bott hos dig, och skriv vad det är du vill att jag skall fråga om. Du kan maila till info@reikiakademin.se, där bokar vi också tiden.

Djurkommunikation och Reiki 75 min.

Jag sänder Reiki i 30 min, balanserar chakran och gör en aurarening under behandlingen. Sen ringer jag upp dig och går igenom vad som kommit upp och ger råd om hur ni skall gå vidare.

75 min –  1000 kr

 

Reiki 30 min till djur.

Jag sänder Reiki i 30 min till ditt djur, jag balanserar chakran och renar auran.
30 min – 400 kr

Reiki 3 x 15 minuter

Ofta behöver man fler behandlingar för att få ett resultat, gärna tätt inpå varandra så att kroppen får hjälp att komma igång med att rätta till obalansen. Här kan du boka en serie med 3 behandlingar på 15 min till ditt djur – eller en människa.

3×15 min –  600 kr

Email

info@reikiakademin.se

Telefon

Har du frågor om kurser eller vill boka en tid för medial vägledning? Maila mig så bokar vi en telefontid.

Frågor om djurkommunikation

10 + 8 =