fbpx

”Vad är det för skillnad på Reiki och den och den metoden?” Eller: ”Varför är just Reiki bättre än andra former?” Den här typen av undran dyker ofta upp – och med rätta, det är bra, då har man tänkt. Vad svaret blir är upp till var och ens åskådning, men enligt mitt sätt att se på det är det ingen skillnad. Om man kokar ner vad det faktiskt handlar om till the nitty gritty blir svaret detsamma – nämligen energi.

Energi är energi och ingen kan äga eller sätta copyright på energi. Däremot kan man utveckla olika metoder för att förstå, ta del av och på olika sätt använda energi, och själva metodiken kan man hävda är sin egen uppfinning. Lite som med religioner. Inom judendomen, kristendomen och islam är men helt enig om att det samma gud man tillber och hänvisar till, men man har sin egen teori om hur det fungerar.

Allt är energi som är sammankopplat

Men tittar vi på det i ett större sammanhang i ett kvantfysiskt perspektiv så består allt av energi, och allt är ihopkopplat med varandra i ett stort nätverk. Vi, liksom allt annat omkring oss ingår då naturligtvis i nätverket, och ingen är mer eller mindre värdefull eller har mer företräde än någon annan.

Healing är helt enkelt att aktivt kanalisera energi från det stora nätverket vi alla är delaktiga i, i syfte att göra någon  annan eller oss själva gott. Att ge någon ett vänligt ord, ett leende, en kram, uppmuntran är också en helande handling.

Det vi riktar vår uppmärksamhet på är det vi aktiverar och förstärker, och när vi aktivt utövar någon form av healing, oavsett om den är namngiven eller inte, aktiverar vi attraktionslagen och att vi vill att helande livsenergi skall flöda till förmån för det högsta bästa för alla inblandade.

Hur kan det då komma sig att vissa healers får mer häpnadsväckande resultat än andra?

Mitt svar på den frågan är att vissa är starkare kanaler för energin av olika anledningar. Somliga är födda med det helt enkelt. Det här är ju en förmåga vi alla en gång haft en mer medveten tillgång till, men med tiden och utvecklingen gömt undan och faktiskt tvingats glömma för att överleva i inkvisitioner och häxprocesser.

Det har alltid funnits personer med speciellt starka krafter, de kloka gummorna och gubbarna, shamaner, medicinmän osv. Dessa personer finns än idag och de har påfallande ofta inte gått någon speciell kurs i ämnet eller blivit initierade av någon och har inte ett enda diplom som handlar om just healingarbete. Samtidigt är det i den kategorin jag har träffat på några av de allra skarpaste healers jag känner, som kan få konkreta resultat som syns på röntgenbilder, stoppa inre blödningar osv.

En av dom är min kära vän och kollega Tina Göransson, som jobbat professionellt som healer för både människor och djur, men har gått ett steg djupare och ger idag hjälp till självhjälp med kunskap från den kinesiska medicinen. Hon har en blogg och en bok som är mycket läsvärd för den som är intresserad av energi och hälsa ur ett fullfjädrat proffs perspektiv. Bloggen hittar du här: www.hermansdal.com

Varför jag har valt Reiki

Men behöver som sagt inte använda någon speciell metod för att utföra healing, det är din intention som styr. Anledningen till att jag valt att arbeta med och lära ut och sprida just Reiki är flera anledningar. Dels är det en av de mest spridda metoderna, Reiki återfinns i olika kulturer och religioner över hela världen och har miljontals utövare. Det finns ett högre, kollektivt medvetande man kopplar in sig på när man börjar använda energin, vilket gör det lättare att komma igång och känna att det fungerar. Sen är en annan stor anledning att det finns ett schema med handpositioner, en mall för hur man skall göra. Det är som att få stödhjul när man skall lära sig cykla!

När jag jobbar med att lära ut energier på olika sätt, det kan handla om medial utveckling, djurkommunikation eller intuitiv healing eller bara intuition överlag är det vanligaste problemet att många fastnar i att man tvekar på att man kan, att man inte har ”gåvan” osv. När du lär dig Reiki kan du strunta i det. Gör som det står i schemat så funkar det! Jag har träffat många som har tvekat och tyckt att de inte känner någonting alls, men den som får behandling kan vittna om att det med all säkerhet fungerar. När du har börjat få kläm på att det fungerar är det bara att släppa taget om handpositioner och schema och börja följa energin.

Alla kan lära sig!

Alla kan lära sig använda Reiki, faktiskt alla som vill. Men sen är det inte meningen att alla skall bli healers som frälser världen med sina händer. Tvärtom, jag tycker att alla borde lära sig healing – men främst för sin egen skull. För att bli varse om energi och hur vi påverkas av, och själva påverkar vår omgivning. Det stora arbetet gör man med sig själv och det är ingen process som man blir klar med och kan slå ihop boken. Energi är dynamisk och står aldrig stilla, alltså utvecklas och förändras vi hela tiden, något som är nödvändigt för att vi skall må bra.

Om vi själva mår bra och har en medvetenhet om att energi är en växelverkan och att det vi ger ut kommer tillbaka, blir vi mer kärleksfullt inställda mot andra levande varelser eftersom vi känner oss mer delaktiga i något större, och ju fler som gör och känner så, desto mer kärleksfull blir vår jord att leva på.

Mer healing åt folket helt enkelt – oavsett vad du väljer att kalla den för!

Anmäl dig till Reikiakademins nyhetsbrev

Få tips och råd om övningar med energiarbete och info om kommande events och kurser i din mail, du kan när som helst avsluta din prenumeration. Inget spammande, jag lovar! 😀

Tack för din anmälan, nu kan du kolla din e-post. Har du inte fått något mail kan du kolla skräpposten.