fbpx

1: Vad skall jag tänka på när jag ger Reiki?

Du behöver inte tänka så mycket, det blir inte rätt eller fel eller bättre eller sämre beroende på vad du tänker. Du är bara en sändare av energin. Var i energiflödet – det är det som är din uppgift. Ju mer man anstränger sig på olika sätt, både fysiskt eller mentalt så hejdar man energiflödet istället för att öka det. Så släpp taget, låt energin flöda och njut av att få vara en del av det. Enjoy the ride!

2: Jag märker att en del får in budskap på olika sätt när dom ger Reiki men jag får inget alls, vad gör jag för fel?

En vanlig missuppfattning som kan ha en hämmande effekt på många är att man måste ha mediala förmågor för att ge Reiki, men det stämmer inte alls. Snarare är det så att ju mer du jobbar med energiarbete, desto mer utvecklas din förmåga att mer och mer förnimma subtil energi helt naturligt. Ditt jobb när du ger en Reikibehandling är inte att vara ett medium, så skilj på dom begreppen.

3: Jag får in budskap, men hur vet jag om buskapet är till mig eller den som får behandling? Och hur vet jag om eller vad jag skall förmedla till klienten?

Var tydlig i din avsikt! Om du jobbar med en klient så handlar det som dyker upp om klienten, inget annat. Och som uppföljning på tidigare fråga, skilj på rollen som medium och healer och ge klienten den hjälp den kommit för att få. Och handen på hjärtat, om du inte kan känna skillnad på vad som är ditt och någon annans, eller vet vad, om och hur du skall säga det – så säg ingenting. Fortsätt jobba, öva och vara i flödet så kommer du att utvecklas och dom här sakerna kommer helt naturligt – om det är meningen att du skall ha dom.  Men är du minsta osäker på om du skall säga något – låt bli. Börja med att känna dig trygg i din roll som healer och ta en sak i taget.

4: Häromdagen när jag hade en klient så kände jag starkt att jag inte ville börja vid huvudet utan vid fötterna. Jag blev så konfunderar för enligt handpositionerna skall man ju börja på huvudet så jag gjorde det, men vad hade hänt om jag börjat vid fötterna i stället?

Du hade gjort helt rätt om du börjat vid fötterna. Har du en känsla är den alltid rätt och du skall följa den. Kom ihåg att handpositionerna inte var något man ursprungligen hade, utan det var ett system man la till senare för att ha en struktur att följa. Men från början jobbade men intuitivt och lät händerna följa känslan.

Om det kommer en person som är i stort behov av att jorda sig är det ett jättebra tips att börja jobba med fötterna istället. Du kommer få en helt annan dynamik i behandlingen då. Prova!

Kom ihåg att handpositionerna är att betrakta som ett förslag på hur du täcker in hela kroppen, men att dina händer alltid har rätt vad som gäller här och nu.

Anmäl dig till Reikiakademins nyhetsbrev

Få tips och råd om övningar med energiarbete och info om kommande events och kurser i din mail, du kan när som helst avsluta din prenumeration. Inget spammande, jag lovar! 😀

Tack för din anmälan, nu kan du kolla din e-post. Har du inte fått något mail kan du kolla skräpposten.