fbpx

Många av mina kursdeltagare vittnar om att deras djur ofta dyker upp när de skall ge behandlingar, oavsett om det är på distans eller konkret. För djur är healing något helt naturligt, det är inget dom behöver gå en kurs i och lära sig, lika lite som dom behöver gå en kurs i djurkommunikation. Det här har jag sett så många gånger under alla de år jag levt och arbetat med djur.

Hundar vet om någon mår dåligt

När jag började en ny klass med hundinstruktörer eller hundpsykologer var det alltid en dag som var fylld av energier. Eleverna var spända och förväntansfulla, kanske lite nervösa. 10-12 personer och lika många hundar i ett rum skulle finna sin plats. Många hundar kom ofta och la sig framme hos mig. Där var det en trygg zon eftersom jag hade koll på läget. Sen fanns det ibland någon person som alla hundar gick till. La sig bredvid, bakom, framför. Det kunde ligga flera stycken samtidigt. De andra deltagarna skrattade och undrade om hon hade något magiskt specialgodis gömt i fickorna eftersom varenda hund verkade dras till henne. Då visste jag ganska säkert, att någon gång ganska snart kommer den här personen att vilja tala med mig i enrum och berätta att den har det tufft på något sätt i livet just nu, det kan vara sjukdom eller trassligt privatliv, men har valt att ändå starta sin utbildning.

Det är ingenting man behöver förklara för hundarna, dom känner det direkt ändå. Vi använder ju hundar som terapihundar idag, och jag tror att ju mer vi vågar lyssna på hundarna och låta dom styra, desto bättre blir resultaten. För dom kan det här helt naturligt.

Healingfrekvenser används i apparater inom skolmedicinen – och av djur!

Man har kunnat mäta frekvenserna som uppstår när man ger healing, och upptäckt att dom hamnar inom en viss frekvens. Det spännande med den detaljen är att det är samma frekvenser som man använder i medicinsk utrustning eftersom man har upptäckt att en viss frekvens läker benvävnad, en annan frekvens nervvävnad, en tredje frekvens muskelvävnad osv. Du kanske har varit hos naprapat eller kiropraktor någon gång som har ”satt el” på dig någonstans. Det här är ju inget vi gör medvetet när vi ger healing, det sker automatiskt, kroppen vet vad den behöver. Nu kommer det coola (även om jag tycker det är galet coolt redan innan…) När katter spinner, ligger deras spinnande inom samma frekvenser! Och alla som har en katt vet ju att mår man dåligt i kropp eller själ, nog har man snart en varm katt som ligger intill, eller inte helt sällan på en – och spinner!

katter som kelar

Tussen vill hjälpa till!

Vi har en speciell katt hemma hos oss, Tussen. När vi flyttade hit valde han att flytta in, trots att det fanns 3 hundar och 4 katter i hushållet. Han var ändå här först liksom! Om jag har behandling hemma står han utanför dörren och jamar och krafsar sådär envist som bara en katt kan, så ganska snart ger man upp och släpper in honom. Då hoppar han direkt upp på personen på bänken och hjälper till.

Tussen ger behandling

Men att hans healingförmåga är förbluffande skarp visade han mig en gång när jag behövde hjälp. Jag skulle egentligen iväg till Stockholm, men fick fruktansvärt ont i magen och var så illa tvungen att ställa in och vända hem. Framåt eftermiddagen satt jag vid köksbordet och pratade med Johan, sambon. Eller satt och satt, det var väl en smula överdrivet. Jag halvlåg framåtböjd och hade på ren svenska så skitont i magen att jag var tvungen att vara dubbelvikt, och hade så varit i ett antal timmar.

sjuk

Förbluffande snabb hjälp!

Då kommer Tussen och hoppar upp på bordet och tittar på mig. Jag får fram ett plågat: ”jag kan inte klappa dig nu Tussen, du får gå till husse”, det är inget han normalt sett har något emot, husse är det bästa han vet! Men han rör sig inte, han sitter kvar och tittar intensivt på mig, sen halvslutar han ögonen och börjar spinna, högt! Efter bara kanske 15-20 sekunder känner jag hur smärtan och krampen i magen plötsligt börjar släppa, det känns som om den bara rinner av, sköljs bort av ljus och värme.

Jag reser mig upp till sittande och tittar förvånat på Johan och säger: ”vet du, smärtan i magen gick över, den bara försvann!”. Vi vänder båda blicken till Tussen, som nu sträcker på sig på kattvis och hoppar ner och går därifrån. Mission completed.

Tussen

Anmäl dig till Reikiakademins nyhetsbrev

Få tips och råd om övningar med energiarbete och info om kommande events och kurser i din mail, du kan när som helst avsluta din prenumeration. Inget spammande, jag lovar! 😀

Tack för din anmälan, nu kan du kolla din e-post. Har du inte fått något mail kan du kolla skräpposten.