fbpx

Att jorda sig och grunda sig är nödvändigt när man jobbar med energier. Man måste stanna upp och hitta in till sig själv mellan varven i ett samhälle som rusar fram som ett jehu. Och när man jobbar med medialitet är det väldigt viktigt. Det är inte meningen att vi är här på jorden för att fly verkligheten och vara uppe i det blå hela tiden, vi måste ha av- och påknappar.

Gör gärna den här övningen som en grund innan du skall jobba medialt, du kan med fördel avsluta dagen med att göra meditationen på kvällen för att grunda dig inför nattens vila då du själen skall ut och resa, eller om du känner att du är stressad under dagen och behöver samla ihop dig och få ordning på fladdrande tankar och sinne.

Gör så här:

Del 1: avslappning

 1. Sitt på en stol eller på golvet om du är van vid det. Vill du kan du också stå upp.
 2. Börja med att rikta fokus på din andning. Fixa ingenting utan känn bara hur det känns att andas. Är det korta, snabba ytliga andetag, eller är du lugn. Inget dömande, utan möt bara dig själv kärleksfullt, i dina andetag –  här och nu.
 3. Ta ett djupt andetag genom näsan, ända ner i magen, känn hur magen och bröstet vidgar sig och håll lite och släpp ut luften med en lång suck, ut genom munnen.
 4. Känn hur axlarna åker ner, hur du andas ut spänningar, stress, oro.
 5. Upprepa detta några gånger, och känn hur du slappnar av mer och mer för varje djup suck.

  Del 2: ljusandning
 6. Börja nu att medvetet andas långa, djupa andetag. Andas långsamt in genom näsan, djupt ner i magen, håll, andas ut långsamt genom munnen och vänta någon sekund eller två innan du möter nästa andetag.
 7. Tänk nu att du andas in ljus till en punkt strax nedanför naveln. Här har du ditt kraftcenter, det kallas hara i yoga, dan tien i kinesisk medicin och tanden på japanska. Fyll på ditt kraftcenter med ljus via varje inandning och känn hur ljuset sprider sig ut i kroppen när du andas ut. Fortsätt andas så tills du känner att hela du och ditt energifält är fyllt av ljus.

  Del 3: grundning
 8. Lägg nu märke till dina fötter om du står eller sitter på en stol, sitter du på golvet riktar du fokus till sätet. Hur känns kontakten med underlaget? Känn hur ditt säte och dina fötter blir tunga och dras neråt golvet/marken. Föreställ dig att dom sjunker ner i golvet och blir en del av det.
 9. Föreställ dig att ljuset du är fyllt av förgrenar sig ner i jorden som rötter, längre och längre ner, dom är djupt förankrade med Moder Jord. Tänk dig att dina ljusrötter växer in ända in i hjärtat på Moder Jord och att du är fullständigt trygg och lugn med kärleken du är sammankopplad med.

  Del 4: centrering
 10. Lägg händerna på ditt hjärta, ditt center och själens boning. Andas.
 11. Känn hur du för varje andetag drar in ljus, lugn och kärlek från Moder Jord, in i ditt hjärta.
 12. Fortsätt andas så, fyll hjärtat med ljus och kärlek. Allt du har är här och nu. Allt är bra. Allt är som det skall vara. Du är sann, du är hel, du är precis som du skall vara, här och nu. Du är i kontakt med din själ och ditt högre jag för vägledning, tryggt förankrad i Moder Jord.
 13. Sitt så en stund.
 14. Kom sedan lugnt tillbaka till nuet. Väck kroppen mjukt och försiktigt och känn att du är lugn och jordad och i kontakt med ditt inre när du kliver ut i vardagen igen.

Anmäl dig till Reikiakademins nyhetsbrev

Få tips och råd om övningar med energiarbete och info om kommande events och kurser i din mail, du kan när som helst avsluta din prenumeration. Inget spammande, jag lovar! 😀

Tack för din anmälan, nu kan du kolla din e-post. Har du inte fått något mail kan du kolla skräpposten.