fbpx

Kan jag skicka healing till någon som inte vet om det, eller har bett om det?

Den här frågan stöter man på ganska snart när man börjar med healing, speciellt när man lärt sig distanshealing,  och den dyker upp med jämna mellanrum i diverse grupper. Och det kan ju vara ett dilemma som har två sidor. Jag har ju som bekant möjligheten att skicka healing, men kan inte fråga personen om lov. Eller så kanske personen inte ”tror” på healing, men jag, eller någon annan vet att den skulle må mycket bättre av en dos kärleksfull energi. Hur ställer jag mig till det här dilemmat? Jag vill ju så gärna hjälpa någon som mår dåligt!

Se det ur ett annat perspektiv…

Ponera att den här frågan ställdes i en grupp för naprapater. ”Jag ser att Brigittas smärta i axeln beror på en låsning i levator scapula som jag skulle kunna rätta till ganska snabbt och enkelt, men hon vill inte gå på behandling, hon vill fortsätta symtombehandla med kortisoninjektioner, skall jag göra en nackjustering i farten ändå?”

Ibland är det någon som vill att man skall behandla en tredje person, en partner kanske. Om vi då flyttar över det till en grupp för homeopater. ”Göran har ett så häftigt humör och brusar upp för ingenting och ställer till en scen titt och tätt, han går under smeknamnet ”Treo” på jobbet. Det är så jobbigt, både han själv och omgivningen mår dåligt av det. Kan du göra något åt det?”
”Visst inga problem, det fixar jag, här har du en näve Belladonna att smyga ner i hans vinglas”.

Hur låter det här, tycker du? Etiskt riktigt? Eller har jag satt mig över någonting väldigt, väldigt viktigt – lagen om vår fria vilja, och det faktum att det faktiskt är personen som helar sig själv, vi ger bara möjlighet och utrymme genom att vara kanalen som förmedlar energin från universum.

Healing är ett eget val och ett stort eget arbete

Om personen inte vill, eller är redo att bli helad, är det bara jag själv som vill bekräfta mitt ego och leva upp till titeln healer. Jag projicerar mina egna åsikter om hur den personen skall tänka och välja. Ett helande är ett stort arbete som handlar om både kropp, psyke och själ, och det är mycket jobbigt och smärtsamt som kan dyka upp, som ligger djupt bakom låsningen i axeln, eller ilskan. Har man gjort valet att det är dags att rensa i garderoben är man också redo att jobba med det som dyker upp. Men om man inte är redo, och plötsligt bara upplever att man mår rent ut sagt skitdåligt, och kanske inte har en aning om varför – handen på hjärtat; har du verkligen hjälpt den personen då? Eller var det din egen önskan att heala som du satte i första hand?

Som exempel, när jag undervisade blivande hundinstruktörer och hundpsykologer var dom uppfyllda av sina nya kunskaper och önskan om att hjälpa hundar och dess ägare att komma tillrätta med problem. Ofta var det någon som besviket kom och berättade att dom mött en hund med precis det problemet vi hade jobbat med förra omgången, och välvilligt gått fram och talat om för ägarna hur dom skulle göra för att lösa problemet. Och fått en avsnäsning eller utskällning till svar.
-Hade dom bett om din hjälp då, frågade jag?
-Nej, men…
-Nej, precis.

Så nej, lika lite som en läkare i all kärlek och välmening inte skall ge en kortisonspruta åt någon som han tycker skulle må bra av det, utan att ha blivit ombedd, och lika lite som en homeopat skall behandla någon i smyg utan att ha blivit tillfrågad, skall du heller inte ge healing till någon som inte har bett om det.

Gäller detta oavsett situation?

Ibland kan det finnas situationer där man vet att en person skulle vilja ta emot healing, men man har inte möjlighet att fråga. Är det ok att skicka healing i dom lägena? Ja, det är det. Under förutsättning att du lägger dina egna åsikter och önskningar om vad helandet innebär åt sidan. Du kan alltid skicka ljus och kärlek för det högsta bästa åt någon. Lägg ingen personlig vinkling om vad det högsta, bästa är. Och precis som en läkare kan agera utan att fråga om lov i en akut situation, så kan du också göra det.

Men om du tvekar, fråga dig själv om det är du som väldigt gärna vill vara en healer, eller om det är för personens högsta, bästa i ett större perspektiv, så känner du svaret inom dig.

Anmäl dig till Reikiakademins nyhetsbrev

Få tips och råd om övningar med energiarbete och info om kommande events och kurser i din mail, du kan när som helst avsluta din prenumeration. Inget spammande, jag lovar! 😀

Tack för din anmälan, nu kan du kolla din e-post. Har du inte fått något mail kan du kolla skräpposten.