fbpx

När man går en Reikikurs får man en initiering till motsvarande grad som kursen innehåller. Jag får mycket frågor kring initieringar, vad det är, hur det fungerar osv. Det jag presenterar här är det jag kommit fram till, många andra kan säkert ha helt andra åsikter, vilket är helt i sin ordning. Det finns ju liksom inget facit.

Man kan inte ge healing utan att ha fått rätt initiering. Eller..?

En vanligt grej som jag ser som en missuppfattning är att man inte kan ge Reiki eller healing om man inte är initierad. Eller att man inte kan skicka healing på distans om man inte är initierad i Reiki 2. Fel, säger jag. Det är ingen annan som ger dig kraften, på samma sätt kan ingen annan kan ta den ifrån dig. Vi är alla födda med den här förmågan och kan lära känna och utveckla den om vi vill.

Fler av de allra grymmaste healers jag känner har inte gått en enda kurs, och inte fått någon som helst form av initiering. Ändå slår dom många på fingrarna med hästlängder, utan ett endaste litet diplom som säger att dom kan. Dom råkar bara ha upptäckt att dom har en naturligt stark kanal för att heala.

Intentionen styr allt som händer

Det är intentionen som styr vad vi gör och åstadkommer, vill vi använda vår healingförmåga är det bara att tuta och köra, och ju mer vi ”tror” eller ännu hellre VET att det fungerar, desto bättre blir resultatet. Jag gav healing både på plats och på distans innan jag gått Reikikurser. För att jag så innerligt önskade att någon människa eller djur skulle få lindring och bättring, må bättre i kropp och själ och jag blev ofta lite förvånad när det så uppenbart fungerade.  Alltså var det inte mina initieringar som var grejen, det var min vilja, min starka önskan om att någon form av helande skulle ske.

snabb2.jpg

Initieringar blir en energiboost

När man blivit initierad vittnar de flesta om att healingförmågan gasar på rejält. Inte så konstigt! När man gör en initiering, en fantastiskt fin ritual med höga vibrationer, så laddar man ju ut en affirmation till universum som heter duga: Nu har jag bestämt mig, jag är en healer, nu har jag full tillgång till förmågan att kanalisera de här energierna! Och universum svarar naturligtvis lika starkt tillbaka på den vibrationen.

Jag väljer att se initieringarna som en slags helig ritual, där jag ger en speciell form av behandling som syftar till att öppna upp och koppla ihop personen med Reikienergin. Att manifestera den önskan som tog sin början när man valde att gå en kurs för att lära sig Reiki. Men det är personen själv som redan har förmågan, det är inget jag ger den, jag hjälper bara till att öppna upp dörren på vid gavel och visa vägen in i denna grymt coola energivärld.

Initieringar är ett senare påfund i Reikitraditionen

Ursprungligen fanns inga initieringar. Usui gav sina elever s.b. boosters en gång i veckan för att hålla energin ren. Han ansåg att det var upplevelsen av Reiki-energin som kopplade ihop personen med företeelsen. En åsikt jag håller helt med om. Det räcker egentligen att ha upplevt energin för att själv använda den. Upplevelsen i sig är en initiering. Initiering betyder just ”invigning.”

hawayo_takata.jpg

Hawayo Takata

Det var Hawayo Takata, kvinnan som förde Reikin till väst som började med initieringar, det var ett sätt att öka värdet för de som utbildade sig i Reiki, att få dem att känna att de var speciella, utvalda och hade kunskaper och förmågor som bara de som var initierade hade tillgång till. Hennes utbildningar var galet dyra, man fick hosta upp en årslön för att lära sig respektive grad.

Det var ett sätt att få dem som arbetade med Reiki att ta det på största allvar. Det var också hon som bestämde att symbolerna var hemliga och bara fick visas för dem som är initierade i en viss grad. En tradition som lever kvar på vissa håll.

 

Vad är skillnaden på en initiering och en booster?

En initiering är själva invigningen, under en initiering visualiserar och tecknar Reiki Mastern de olika symbolerna för respektive grad på olika ställen på eleven. Det finns olika varianter på hur initieringar skall göras. Med andra ord är det inte hela världen att allt blir precis exakt som det står i manualen, brukar jag lugna mina Reiki Master-studerande med. Följer man energin och har tillit så blir det som det skall vara.

En booster är en slags initiering det med, det är den variant som Usui gjorde på sina elever, en energiförstärkare. Och det ger verkligen en superkick! Du som är initierad i någon grad av Reiki, se till att få en booster med jämna mellanrum, det rensar upp kanalen och ger massor av ny energi.

sunlight-2116161_1920.jpg

Anmäl dig till Reikiakademins nyhetsbrev

Få tips och råd om övningar med energiarbete och info om kommande events och kurser i din mail, du kan när som helst avsluta din prenumeration. Inget spammande, jag lovar! 😀

Tack för din anmälan, nu kan du kolla din e-post. Har du inte fått något mail kan du kolla skräpposten.