När man jobbar med energiarbete är det viktigt att man ser till att jorda sig ordentligt. När vi är mycket uppe i huvudet med högre frekvenser måste vi fortfarande se till att vi har en trygg och gedigen kontakt med jorden, här och nu och den fysiska kropp vi lever i. Även om vi jobbar andligt är det inte meningen att vi skall sluta vara människor, det är därför vi är här på jorden, för att ha en kroppslig upplevelse med vår själ, inte fly ifrån den.

Det finns flera sätt att jorda sig på, du kanske redan har flera metoder som du gillar. Det finns inget rätt eller fel, så länge man känner att det fungerar.

Markkontakt

Det absolut bästa och snabbaste sättet för att jorda sig är att ha direkt kontakt med marken på ett naturligt underlag. Med tanke på vårt klimat är det inte alltid möjligt, men när vädret tillåter så är det oerhört jordande att gå barfota direkt på marken. Då får vi jordelektroner direkt in i systemet som balanserar oss och gör oss jordade.

Naturen

Även om man inte alltid kan gå barfota så är det jordande att vara ute i skog och mark. Ta en promenad, krama ett träd, sitt på en sten om temperaturen tillåter. Att pyssla med trädgården eller ta hand om krukväxter är också en jordande aktivitet.

Rörelse och dans

Shake it, baby! Dansa loss, ut och promenera eller spring, använd kroppen. Titta inte på puls- och stegmätare utan känn din kropp, hur känns den mot underlaget? Var i hela din kropp och lägg fokus på känslan.

Grundande meditation

Sitt bekvämt med rak rygg och fötterna i golvet, alternativt meditationsställning på golvet. Känn kontakten mot underlaget med hela din kropp och även din aura. Visualisera hur du har rötter som växer ner i jorden. Begränsa dig inte vid rotchakrat utan tänk att hela ditt väsen, även energikroppen – auran – fortsätter ner djupt i jordens trygghet och att du är fast förankrad.

Kraftsymbolen under fötterna

Under fötterna har vi chakran för att jorda oss. I japanska kampsporter brukar man rita kraftsymbolen, Choku Rei, under fötterna för att vara jordade. Prova! Det är mycket effektivt.

Efter en behandling brukar jag massera fötterna för att få igång energi.  Prova att visualisera eller rita kraftsymbolen på personen innan den reser sig.

Eteriska oljor

Jag brukar stryka eteriska oljor som är grundande under fötterna för att få en effektiv jordning. Den jag mest rekommenderar är en olja som heter Vetivert, det är ett tropiskt gräs med mycket stora och starka rötter som odlas för att fungera som markbindare i tropiska länder. Den fungerar likadant på oss. Oerhört grundande. Andra oljor som kan användas är Patchouli, Cederträ, Myrra t.ex.

Vetivert

Kristaller

Vissa kristaller har en frekvens som stärker rotchakrat och hjälper oss att bli jordade och vara i vår kropp, här och nu.  En av de mest jordande kristallerna är hematit. Den hjälper till att ta bort negativa energier och används mycket i industrin för att avskärma skadlig strålning osv.  Andra kristaller som jordar är bl.a. svart turmalin, rökkvarts, pyrit, röd jaspis mm. Känn efter vilken just du behöver. Bär den med dig, lägg den mellan fötterna på den som får behandling, ha den vid datorn för att avskärma strålning.

Mat

Att äta något överlag är jordande. Vill man specifikt jorda sig är lite salt på tungan effektivt.

Anmäl dig till Reikiakademins nyhetsbrev

Få tips och råd om övningar med energiarbete och info om kommande events och kurser i din mail, du kan när som helst avsluta din prenumeration. Inget spammande, jag lovar! 😀

Tack för din anmälan, nu kan du kolla din e-post. Har du inte fått något mail kan du kolla skräpposten.