fbpx

Kommunikation är i grund och botten energi som vi förmedlar på olika sätt. Dom mest påtagliga för oss människor är via ljud eller synintryck. Men det är ändå energin bakom som ger det hela betydelse oavsett vilket sätt vi väljer att använda oss av. Det är känslan i det vi förmedlar vi uppfattar, inte de faktiska orden i så stor grad.

Så när man kommunicerar med djur är det fundamentalt att vi verkligen menar det vi säger. Ofta sänder vi ut en känsla men säger en annan sak. Då är det känslan djuret uppfattar och agerar efter.

Jag delar med mig av en liten anekdot ur mitt liv för att illustrera hur tokigt det kan bli: Jag har en liten katt, Freja, den grå katten på bilden. Hela familjens lilla älskling och kelgris. Jag har lärt henne att man måste vara försiktig vid vägen och stanna och titta och lyssna när man går över. Man får inte bara springa rätt ut för det kan komma bilar, och bilar är JÄTTEFARLIGA! Hon var duktig och lyssnade på mig och kom oftast ihåg att göra så.

Hon är i princip alltid med när hundarna och jag är ute, och en gång när vi närmande oss vägen från skogsstigen så hörde jag att det kom en bil och blev orolig för att hon skulle gå ut på vägen så jag sa åt henne att nu kommer det en bil, hon måste stanna för annars är det farligt. Då blev hon rädd och började hon springa och sprang ut och över vägen till min stora förskräckelse.

Efter det här var jag orolig varje gång vi kom fram till vägen, och samma sak upprepades flera gånger. Jag började oroa mig långt innan vi kom fram och lyssnade efter bilar och förmanade henne, med resultatet att hon genast började springa för att komma fort hem (vårt hus skymtar till vänster i bild).

En dag hör jag en bil och blir jättenervös, hon börjar springa, bilen kommer närmre och jag känner paniken stiga. Då – först då – insåg jag vad jag byggt upp.

Jag tog ett djupt andetag, ända ner i fötterna, fyllde mig själv med känslan av fullkomligt lugn och sände ett tydligt och tungt *LUGN* till henne. Hon tvärstannade och satte sig ner. Bilen passerade och sen kunde vi lugnt och fint passera vägen.

Jag hade skapat hela situationen genom att sända henne min rädsla. När jag ändrade min känsla, ändrade jag hela situationen. ❤

Anmäl dig till Reikiakademins nyhetsbrev

Få tips och råd om övningar med energiarbete och info om kommande events och kurser i din mail, du kan när som helst avsluta din prenumeration. Inget spammande, jag lovar! 😀

Tack för din anmälan, nu kan du kolla din e-post. Har du inte fått något mail kan du kolla skräpposten.