fbpx

Ponera att det finns någon som är riktigt dum. Kanske så dum så att han startar ett krig som hotar att bli ett tredje världskrig? Eller någon som bara är elak och ställer till sorg, förtvivlan, smärta, rädsla i största allmänhet. Dom kan finnas inom fyra väggar i hemmets lugna vrå också. Eller på jobbet, i skolan, i grannskapet. Dom kan finnas i stort och smått på många ställen.

Då är frågan: skall vi skicka Reiki, healing, ljus och kärlek etc. till dom för att dom skall bli snällare och bättre människor?

Här råder en hel del olika åsikter och meningar. Jag ser ofta att man säger något som: ”ljus och kärlek är aldrig fel”. För det är det ju inte. Eller…?

Det du ger gödning i ditt trädgårdsland växer

Här är mina rön i frågan: NEJ! Du skall INTE ge energi till någon eller något som du inte vill skall växa. Det du ger energi till växer, oavsett vad du tycker om det. Du kan inte vattna ogräset i grönsakslandet med tomatgödsel i hopp om att det också skall bli tomater. Det kommer ju de facto att ta åt sig av gödningen och växa sig ännu större.

När vi skickar healing för att någon skall bli snäll, så skickar vi i själva verket energi – sen adderar vi vår egen personliga åsikt och önskan om hur vi vill att personen skall vara, dvs välja. Det finns en helig lag i universum, och det är lagen om vår fria vilja. Det är människan som har en skapande förmåga, och det är alltid individens eget val hur man använder den förmågan för att skapa och uppleva saker.

Så när du skickar energi till den personen kan du inte välja att öronmärka den så att den bara får användas för goda och ljusa ändamål, det funkar tyvärr inte så. Precis som du inte kan bestämma att det bara är tomaterna som skall växa av gödningen, men inte ogräset. I själva verket får personen ännu mer kraft av energin, som den i sin tur använder för ännu mer icke angenäma saker för omgivningen. Det blir ju jättetokigt.

Se på Hitler, han använde en många tusen år gammal, helig symbol som står för lycka, framgång, ljus och helande – Solkorset – som sin symbol. Och SS-soldaterna tecknade han med solrunan, vår runa för S i futharken, som symboliserar solens gudinna, Sunna. Trots att detta är heliga, helande symboler så blev han inte med automatik snäll, tvärtom, han förstod kraften i dom använde dom för att själv få mer kraft. Och han valde som bekant att använda den kraften mörkt.

Och kom ihåg – du skall faktiskt inte skicka healing till någon som inte bett om det, helande är ett eget val och ett eget arbete som personen själv gör. Du skapar och tillhandahåller bara ett energimässigt utrymme där personen får möjlighet att skapa balans utefter vad just den individen behöver. Men det förutsätter ju att personen är på en plats i livet och tillvaron där den vill ha det.

Men då är ljus och kärlek fel ibland med andra ord?

Nej, du kan alltid fylla på med ljus och kärlek, till det du VILL skall växa. Börja med dig själv. När du ser och hör hemska saker blir du illa berörd och mår dåligt. Du vill hjälpa till att göra skillnad för dom som far illa. Du känner deras lidande. Där och då, skall du börja fylla på dig själv med ljus och kärlek, för att inte stämma in dig mer på den lägre frekvensen så att den förstärks. När du fyller på dig själv med högre frekvenser av kärlek kommer detta att spridas, eftersom vi alla sitter ihop i ett nätverk av energi. Välj vad du tar in och förstärker genom att ransonera intaget av ”hemskheter” via nyheter och andra flöden. Det är inte samma sak som att blunda för det och vända det ryggen. Det är ett sätt att vara rädd om dig själv så att du kan göra skillnad på ett konstruktivt sätt i stället för att bara må dåligt.

Vill du göra något mer konkret, ta kontakt med hjälporganisationer som vet vad som behövs och hur det skall organiseras. (I många fall är det som regel inte att skicka dina avlagda kläder till krigshärjade områden bör påpekas, det skapar bara kaos och ännu mer belastning på personal, sälj kläderna här hemma och skänk pengarna till organisationen i stället, kolla med dom som har koll på läget och hur det funkar, vad som är det bästa för tillfället).

Men hur kan jag bidra energimässigt, med healing?

Vill du ge healing? Ta kontakt med flyktingboenden och erbjud healing till enskilda eller en grupp som du samlar i en healingmeditation. Men låt var och en välja om dom vill ha, om dom är redo att ta emot. Eller erbjud på sociala medier så att folk kan välja att ta emot kärleksfull energi oavsett var dom befinner sig.

Vill du ha fred, är det fredliga energier och kärleksfulla tillstånd du skall fokusera och lägga energi på. Men då måste det utgå från fredliga och kärleksfulla energier inifrån dig själv, inte den sorg, förtvivlan, rädsla, oro, vrede, vanmakt, skräck osv. som du känner när du tänker på allt det hemska som händer. Det är din känsla som du sänder ut, och det är motsvarande energier som aktiveras. Så all förändring börjar inom dig själv först och främst, och det du väljer spiller sedan över på omgivningen med automatik.

Man hamnar ju lätt i dilemmat att man gärna vill göra något gott för att andra skall må bättre, för att man själv i sin tur skall må bättre. Så om du i stället vänder på retoriken så kan du faktiskt göra störst skillnad med att ta hand om dina egna känslor – eller val – i första hand, hur egoistiskt det än kan låta.

När du själv är någorlunda grundad i kärlek och hopp, kan du sprida det vidare till andra. Se på Dalai Lama, han har ju minst sagt en hel del att vara arg och förtvivlad över, och är det helt säkert – en kort stund, sen väljer han kärlek för det är den vibrationen han vill skall råda. Och många bäckar små…

Var rädd om dig, tillsammans kan vi göra bra val som gör jorden en smula ljusare!

Anmäl dig till Reikiakademins nyhetsbrev

Få tips och råd om övningar med energiarbete och info om kommande events och kurser i din mail, du kan när som helst avsluta din prenumeration. Inget spammande, jag lovar! 😀

Tack för din anmälan, nu kan du kolla din e-post. Har du inte fått något mail kan du kolla skräpposten.